“Under African Skies”

by admin on May 4, 2014

Under African Skies - Tentoonstelling Marijke Dekker-Hollants

Mijn inspiratie voor deze tentoonstelling heb ik in Afrika opgedaan bij een reis door het binnenland van Tanzania. Iedere dag opnieuw was het een openbaring om in zo’n schitterende ongerepte natuur te verblijven en de dieren in hun eigen omgeving mee te maken.

Het was niet mijn bedoeling om alles op een realistische manier weer te geven maar wel de sfeer, zoals het op mij over kwam. De kracht van de dieren maar tegelijk ook de kwetsbaarheid, de drang om te overleven. De reden dat miljoenen dieren in één onafzienbare stroom op zoek gaan naar het leven gevende water.

Hiervoor gebruikte ik inkt om het vluchtige, het onverwachte, weer te geven en acryl om met de kleuren de sfeer te bepalen. Al ter plekke maakte ik schetsjes in verschillende kleuren inkt. Voor mij heeft inkt het voordeel dat het zo onberekenbaar is. Het laat zich niet dwingen maar gaat een eigen leven leiden. De combinatie met verf gaf mij alle mogelijkheden om te spelen en dat weer te geven wat mij op deze tocht zo fascineerde…

Marijke Dekker-Hollants

Previous post:

Next post: